RSS

Trebuie si …

01 Jul

Se va intampla .. 

 

Trebuie sa treci mai departe de orice dezamagire.. sa ai curaj sa vezi dincolo de cuvinte si de fapte. Sa vezi binele din rau si sa vezi partea colorata al negrului ce te cuprinde. Nu poti trai zile/luni/ani intr-o umbra a celui ce ai fost.. adica un om vesel, colorat, plin de viata si de optimism si al unui visator.

Trebuie sa fii realist si sa iei lucrurile in piept exact asa cum sunt..fie bune sau rele.. fara absolut nici o temere.. de asta ai o viata.. sa o traiesti… sa intelegi si sa realizezi ca nu va fi doar bine.. dar .. si  ca  nu va fi doar rau.. intr-o zi, candva, undeva, va fi si bine din nou.. va fi..perfect..

Neah, mint..perfectiunea este doar o aluzie inventata de noi ca fiind motivatie de a inainta in ceea ce facem.

Iar motivatia prin definitie ne afecteaza gandirea si modul de a actiona.. dar de ce? Pentru ca , cateodata ne hotaram sa ne agatam de ceva ce nu este palpabil, ceva ce nu este altceva decat un obiect metafizic.. da.. obiectul numit numindu-se “speranta” .. de asta ne agatam fara absolut nici o jena,remuscare sau ratiune.. De la “speranta” la vis este doar un pas minuscul…

Dar trebuie sa fim realisti..

Viata este exact asa cum trebuie sa fie.. cu suisuri si coborasuri.. cu bine si cu rau.. singur si impreuna.. in vise placute si in cosmaruri.. 

Trecem peste. s-a pus “punct”

 
Leave a comment

Posted by on July 1, 2014 in Uncategorized

 

Leave a comment